Vijvers & Zwemvijvers

  • Nederlands
  • Français

Siervijvers - tuinvijvers - vijveraanleg

siervijvers, tuinvijvers, vijveraanleg

Een tuincreatie is pas echt af met de aanleg van een vijver. Elke groenliefhebber kan de geestelijke batterij terug opladen in de directe omgeving van een waterpartij. Water leeft en water brengt leven. In en om een waterpartij gebeurt van alles waardoor uw tuin nieuw leven krijgt ingeblazen.

Waterplanten, vissen, waterkevers, moerasplanten… . Het is een prachtig kijkspel. Het brengt u tot rust. Ook het geluid van stromend of vallende water geeft een aangename ontspanning en kan ook dienen als afleidingsmechanisme voor ander storend lawaai.

Onbeweeglijk water heeft de eigenschap als een stille, gladde spiegel te werken. De weerspiegeling van lucht en planten maakt de tuin ruimer en levendiger. De weerkaatsing van het zonlicht zorgt voor een extra lichtinbreng in de woning met een speels lichtspel op het plafond.

Een andere ruimtelijke functie van water is het optische spektakel. In een langgerekte tuin kan een lange, smalle vijver (als sloot) een dwarslijn aanbrengen
Een vijver kan u het best aanleggen bij de plaats waar u het liefst vertoeft in de tuin.

Een verhoogde vijver laat de waterliefhebber van dichtbij genieten van de waterplanten en de vissen. U kunt heerlijk langs de vijverrand zitten en met uw handen in het water spelen. Hij is ook gemakkelijker te onderhouden.

Het spreekt vanzelf dat, wanneer u een vijver wenst, u zult streven naar een heldere waterpartij met een weelderige plantengroei en gezonde levendige vissen.
De aanleg van een vijver is een dure aangelegenheid. Daarom is het belangrijk dat u vanaf het begin goede beslissingen neemt over de constructie.

De doe-het-zelf-constructie van een goede vijver valt in de praktijk vaak tegen. Het is niet zo dat u maar een lapje rubber in de grond kunt leggen, een paar stenen over de rand, wat waterplanten en wat vissen erin en klaar is Kees.

Binnen de kortste keren verzakken de randen, komt er een lek in de rubber, gedijen de planten niet, is het water groen en wordt alles herschapen tot een wilde poel.

Correcte technische details in vijverconstructie en een goede kennis van een juiste waterkwaliteit zijn zeker niet te onderschatten. Algengroei wijst meestal op een verstoord evenwicht in de vijvergemeenschap. Als ervaren vijveraanlegger beschikt Christof Vanpoucke over een grondige kennis van vijveronderhoud, die zeker wordt aangewend bij de aanleg. Detailleer ons uitvoerig uw wensen, zodat alle aspecten juist worden aangewend bij de aanleg.

Want een vijver met een goed natuurlijk evenwicht is niet alleen een planten en bloemen paradijs, maar ook een complete miniatuuronderwaterwereld waarin planten, vissen en slakken van elkaar afhankelijk zijn voor hun bestaan.

De grootte van de vijver en de keuze van de waterpomp moeten op elkaar afgestemd zijn, alsook de vorm en de gekozen waterplanten. De soorten vissen spelen ook een rol, want niet elke willekeurige vis heeft het naar zijn zin in de door u gekozen vijver.

Kiest u voor een grote natuurlijke vijver of een rechte bak, Christof Vanpoucke kan het voor u realiseren. Hij kiest steeds voor de aanleg van een vijver en of zwemvijver met natuurlijke filtering.

Een natuurlijke afwerking met oeverplanten, begroeide stenen en gras of een strakke afwerking met blauwe hardsteen of hout, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De afwerking zorgt ervoor dat de folie onzichtbaar wordt.

Met stapstenen kunt u alle kanten op, maar de meest gebruikte materialen zijn arduin en graniet. Borrelstenen, watervallen en verlichting worden netjes ingebouwd.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of voor een gepersonaliseerde, gratis offerte.

Gratis Offerte aanvragen

Vijvers - siervijver met zonneterras en sfeerverlichting
vijver met verhoogd gedeelte met waterplanten (ecologische filtering) en waterval
siervijver, aansluitend op het terras, met gezellig hardhouten zonneterras
siervijver aansluitend op het terras, met waterornament
moderne siervijver, aansluitend op het terras
landelijke siervijver

Meer informatie?

  • Meer informatie?
  • Een vrijblijvende bespreking?

Bel 0475 75 78 77

of

Vraag uw Gratis Offerte

Goedkoop uw eigen vijver of zwemvijver?

Voer een deel van de werken zelf uit en maak gebruik van onze expertise voor het plaatsen van de folie en de filterinstallatie.

 

Zo bespaart u flink op het aanleggen van uw eigen vijver of zwemvijver.

 

Meer info

Waarom kiezen voor Pond Vijvers & Zwemvijvers?

  • Meer dan 20 jaar ervaring in ontwerp en aanleg van vijvers en zwemvijvers
  • Unieke, eigen ontwerpen
  • Zowel landelijke als moderne ontwerpen
  • Geïntegreerde, ecologische filtering
  • Eigen plaatsing

Uitstekende garantie

  • 10 jaar op de constructie

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden over onze nieuwste producten, promoties en tips? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.